Březnová ochutnávka vín nebyla pro Aggeo s.r.o. rozhodně premiérou, poprvé byla však spojena s výtečnou večeří pro ještě lepší požitek z vína.
Šumivé víno z vinařské oblasti Franciacorta, jež se podávalo, vždy představil Michele Bozza, majitel vinařství La Montina v Monticelli Brusati. Tento rodinný podnik a jeho tradiční technologie výroby metodou Champagne byly v úvodu představeny na krátkém videu. Posléze se již navnaděné chuťové buňky kochaly přípitkem La Montina Extra Brut DOCG, k němuž byly jako předkrm nabídnuty italské salámy, sýry, olivy, nakládaná paprika, artyčoky a cibulky.
U prostřeného stolu pak následovaly krevety v bramborové kaši s La Montina Argens Satèn Brut DOCG, hlavní chod krůtí prsa s pečenými brambory a salát radicchio doprovázela La Montina Rosatum Extra Brut DOCG. K sladkému zákusku do mozaiky chutí na závěr výborně zapadala sladká La Montina Rosè Demi Sec DOCG, oceněná nejen přítomnými dámami.
V průběhu večera nechybělo ani duchovní slovo zaměřené na Původce všeho dobrého, jenž všechno a obzvláště víno stvořil pro radost člověku.
V pohodě a radosti se příjemně povídalo, ochutnávalo a vychutnávalo… a společně strávené chvíle se proměnily v krásný večer prožitý s přáteli.
(toivo)


Fotografie